Persoane interesate

Daemon Tools

     


                             Daemon ToolsDaemon Tools face totusi mai mult de atat. Creatorii de continut (kit-uri software, filme, muzica etc.) isi protejeaza discurile originale cu softuri precum SecuROM 7 si SafeDisk 4. De-a lungul timpului exista o lupta continua intre producatorii de continut de a pune bete in roate lui Daemon Tools. De pilda, la instalare, unele jocuri cu protectie instalata cauta sa detecteze daca rulezi in acel moment Daemon Tools si opreste instalarea sau mai rau, continua ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic, dar cand incerci sa pornesti jocul nu se intampla nimic.
O problema speciala fata de protectiile de genul asta o au hard disk-urile SCSI, dar si aici poti trece neobservat daca instalezi Y.A.S.U., un soft creat special pentru aceste hard-uri care protejeaza Daemon Tools de a fi detectat de SecuROM 7 si SafeDisk 4.
Pentru a se ascunde de sistemul de operare, Daemon Tools foloseste tehnologia rootkit, dar unii antivirusi il detecteaza gresit ca fiind malign.
Daemon Tools este impartit in trei mari versiuni: Daemon Tools Lite, Daemon Tools Pro Standard si Daemon Tools Pro Advanced. Daemon Tools Lite este creat pentru utilizatorii obisnuiti si are functii reduse. Poate crea pana la 4 imagini simultan fata de 16 la versiunea Pro Standard si 32 la versiunea Pro Advanced, nu stie sa monteze imagini in directoare si nici sa converteasca imaginile precum celelalte doua versiuni avansate s.a. Avantajul versiunii Daemon Tools Lite este gratuitatea si usurinta in utilizare.
Cea mai noua versiune Daemon Tools Lite este v4.30.4, are 7,3 MB si poate fi descarcata de aici. Atentie, la instalare ti se cere sa restartezi sistemul, iar dupa aceea, la revenire, Daemon Tools te intreaba daca vrei sa se integreze in browser si daca vrei sa fie noul tau motor de cautare. Din start, casutele respective sunt bifate asa ca o neatentie si un “Next” in plus iti instaleaza si optiunile respective pe care eu unul, le-am ocolit cu discretie.
Daemon Tools Lite porneste odata cu sistemul si iti va aparea in bara de jos, in System Tray. Ca sa montezi o imagine dai click dreapta pe icoana respectiva, te duci la meniul Virtual CD/DVD-Rom, alegi Device 0: si Mount Image. Iti va aparea o functie de cautare pe hard disk-uri a imaginii pe care vrei sa o montezi. Cam asta e tot. Sigur te vei descurca!
Lasati un comentariu parerea ta conteaza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu