Persoane interesate

Google Chrome vs Mozila Firefox

         Browserul de cautare Google Chrome vs Mozila Firefox 
Mozilla Firefox și Google Chrome sunt două dintre cele mai populare browsere folosite astăzi de utilizatorii de internet din toată lumea. Cu toate acestea, ne punem întrebarea: care dintre acestea două este cel mai bun?

În acest sens am realizat o comparație Mozilla Firefox vs. Google Chrome pentru a determina care dintre acestea două este opțiunea cea mai potrivită. În cele ce urmează vom încerca să identificăm ce avantaje și dezavantaze aduce fiecare pentru a vedea în final pentru care dintre cele două browsere ar trebui să opteze utilizatorii.
Potrivit statisticilor, Chrome a câștigat foarte mult teren anul acesta, reușind să depășească Internet Explorer și devenind astfel al doilea cel mai popular browser cu un procent de 32.3%. Chrome nu a reușit să depășească însă popularitatea pe care o are Mozilla Firefox care a intregistrat în procent de 38.7%.

Cu toate acestea, urmărind creșterea susținută pe care a avut-o Chrome de la lansare ne putem aștepta că în anul următor să reușească să depășească Mozilla Firefox.În ceea ce privește siguranța pe care o oferă, din nou, cele două sunt foarte apropiate ca performanță. La cea mai nouă versiune, Mozilla a introdus funcția “private browsing” intr-o formă care este foarte ușor de activat. De asemenea, Firefox vine cu funcția “parental control” și protejează împotriva virușilor, atacurilor de tip phishing, spyware, malware și pop-up.

Pe de altă parte, ceea ce face Google Chrome să fie varianta ceva mai sigură este faptul că își separă taburile în cadrul propriului proces, protejând astel sistemul. De asemenea, Chrome anunță utilizatorul când este pe cale să acceseze site-uri care este considerat nesigur și vine și cu funcția “incognito mode” care îi permite utilizatorului să navigheze fără că site-urile vizitate să apăra în istoria browser-ului.
Un alt aspect care trebuie luat în calcul este accesibilitatea acestor două programe.

Inferfața accesibilă a lui Google Chrome este un alt aspect care face acest browser să fie unul dintre cele mai bune. Google Chrome este ușor de folosit și rapid prin faptul că pune la dispoziția utilizatorului un singur câmp pentru căutare, adresă web și istorie. Un alt lucru care face ca Chrome să fie foarte ușor de manevrat este faptul că de fiecare data când veți deschide un tab nou acesta va afișa cele mai vizitate site-uri, taburi inchise recent, pagini marcate sau cele mai folosite motoare de căutare.

Mozilla Firefox are o interfață simplă, ușor de folosit care face determină că navigarea să fie una mai rapidă. Firefox aduce o mulțime de funcții în noua versiune, însă interfața sa rămâne una intuitivă și organizată. De asemenea, una dintre funcțiile care fac acest browser să fie unul ușor de folosit este funcția “restore session” care poate restaura chiar și textul pe care utilizatorulu îl scria sau sesiuni de download.

După cum ați putut vedea, diferențele dintre Mozilla Firefox și Google Chrome în ceea ce privește performanța nu sunt foarte mari. Firefox este considerat, însă cel mai bun browser, aflându-se în competiție strânsă cu Google Chrome. Cu toate acestea, opțiunea pentru un browser sau altul ține de nevoile și preferințele fiecărui utilizator.
Acesta este parerea mea,impartasitine parerea dumneavoastra in sectiunea de comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu